Společnost Ostravské vodárny a kanalizace a. s. již tradičně připravuje pro žáky 4. a 5. tříd u příležitosti Světového dne vody zábavně-vzdělávací projekt HLEDEJ PRAMEN VODY.

Cílem této soutěže je, aby žáci pochopili samotnou podstatu vody, její životodárnou funkci a nenahraditelnost. Aby si uvědomili, že VODA JE ZÁKLAD ŽIVOTA a že bez ní není možný život na Zemi. Soutěž, která baví a zároveň vzdělává, letos oslavila jubilejních 20 let.
Náš tým ŽELVIČEK ze 4. A se do této zajímavé soutěže přihlásil a snažil se prokousat celou teoretickou částí, získat co nejvíce bodů PLUS a MOTIVAČNÍCH KAPEK a dostat se tak do samotného velkého finále. Podařilo se nám to!

25 škol si přišlo poměřit své síly na Slezskoostravský hrad v pátek 3. 6. 2022. V tento krásný sluneční den měla praktická část soutěže rozhodnout o 3 nejlepších týmech. Přestože jsme se na stupně vítězů nedostali, získali jsme prvenství ve speciální  kategorii VodoSTAR za natáčení videí a tvoření prezentací. „Želvičky“ si domů přinesly obrovský pocit radosti, úsměv na tváři, pohár, diplom a další promodárečky „Hledej pramen vody 2022“.

Gratulujeme všem vítězným týmům a děkujeme pořadatelům a organizátorům této úžasné akce. Jsme šťastni za to, že jsme se mohli soutěže zúčastnit, aktivně bojovat, vzdělávat se zábavnou formou a užít si toto krásné finále.

4. A s paní učitelkou Renátou Krausovou

FOTOGALERIE ZDE