Výlet do Prahy

Dny „nekonečného“ učení byly sečteny. Žáci devátého ročníku se konečně dočkali, čas výletu se totiž naplnil.

Dne 14. června 2018 se v brzkých ranních hodinách všichni účastníci výletu sešli na svinovském nádraží a netrpělivě vyhlíželi Pendolino, aby se rychle a pohodlně přepravili do stověžaté Prahy. Program byl opravdu nabitý. Ranní projížďkou výletní lodí si mohli všichni detailně prohlédnout proslulý Karlův most i nedalekou Čertovku.

Pak naše kroky směřovaly přes Kampu k lanovce na Petřín. Bohužel lanovka byla zrovna mimo provoz, a tak nám nezbývalo nic jiného než k rozhledně šlapat pěšky. Cesta vedla příjemným parkem a odměnou nám byly krásné výhledy na historické jádro města. Po vstupu do bludiště na Petříně na nás ze zrcadel vyhlížely naše různě zpitvořené obličeje a deformované postavy. To byla teda zábava!

Po příjemně strávených chvílích mezi zrcadly jsme zamířili na Hrad. Krátké zdržení u bezpečnostních rámů a pak už jsme mohli obdivovat světoznámou Katedrálu svatého Víta. Při procházce Nerudovou ulicí jsme nemohli minout spisovatelův rodný dům U Dvou slunců. Královskou cestou jsme došli až na Staroměstské náměstí. To už všem pěkně vyhládlo! Nastal čas nabrat energii na další odpolední program. Ten se soustředil do pražské části Holešovice, v níž se nacházela jedinečná výstava mumií světa, která nám umožnila nahlédnout do života lidí v různých částech světa od starověku až po dobu nedávnou. Vystavené exponáty byly fascinující a dech beroucí.

Čas byl neúprosný. Naše kroky a metro nás přivedlo na místo odjezdu do Ostravy. Ještě pár hodin a ocitáme se zase na místě našeho srazu. Den končí a s ním i náš poslední školní výlet. Zážitky z něj nám však zůstanou už napořád!14

Mgr. Ivana Matějová

Fotogalerie zde