12. 12. 2019 proběhl na naší škole Vánoční turnaj v minivolejbale. Z organizačních důvodů a s cílem umožnit hru všem, včetně těch, kteří nemají s volejbalem takřka žádnou zkušenost, jsme vybrali tři z pěti barevných kategorií, konkrétně Žlutá, Oranžová Modrá.

Veden svými dosavadními zkušenostmi jsem očekával asi 50 přihlášených. Žáků však přišlo 96, což nedovolilo ukončit turnaj před obědem, jak bylo původně naplánováno. To ale nikomu nevadilo a děti si hru náramně užily. Radovaly se také z krásných cen v podobě poháru, který si odnesly nejlepší týmy z každé kategorie. Modrá kategorie byla vyhlášena jako fairplay tým a nezapomněli jsme ani na nejlepšího hráče a hráčku turnaje.

Úspěch akce se promítl do organizace dalších turnajů. V nejbližší době se jedná o Valentýnský turnaj určený druhému stupni (s možnou obměnou disciplíny) a o Velikonoční turnaj pro první stupeň.

Dětem mohu slíbit, že pokud jejich zájem o sportovní akce neopadne, zorganizujeme v blízké budoucnosti další turnaje, nejen interní, ale i meziškolní.

Děti, byly jste skvělé; těším se na vás na příštím turnaji!

Said Habboudji