Vážení rodiče,

v pátek 15. února 2019 se naše škola zapojí do Dne off-line a vrátí se tak o čtvrtstoletí zpátky – do doby téměř předpočítačové….Bude se jednat o den, kdy vypneme telefony, počítače, tablety a ponoříme se na jeden den do technické minulosti. Je to neuvěřitelné, ale ještě před 25 lety jsme uměli přežít bez mobilních telefonů, internetu a počítačů. Dnes už to ani neumíme pochopit, jak bylo možné domluvit si jakoukoliv schůzku předem a co víc, na té schůzce se i s tou druhou potkat 🙂

Už jste někdy přemýšleli, jak nám moderní technologie užírají volný čas? Jak změnily náš život? Že jsme na nich závislí a máme velké problémy si bez nich poradit? Počítače, internet a mobilní telefony jsou určitě dobří pomocníci, ale bylo by dobré si občas připomenout, jak by vypadal svět bez nich a zda si ještě vůbec dokážeme poradit, pokud budeme „offline“.

V pátek 15. února 2019 se naše škola ponoří do offline světa bez počítačů, mobilních telefonů a dalších technických vymožeností. Zvládneme mít od rána do večera vypnutý mobil a počítače či tabletu se ani nedotknout? Dokažme si, že máme sílu přežít jeden den bez toho všeho a 15. února nechte doma své mobily, tablety, počítače vypnuté. Jeden den se bez nich obejdete 🙂

Jak to bude probíhat? Od 0:00 do 24:00 máme vypnutý mobil, ve škole nejde wifi, jsou vypnuté všechny počítače a učí se hezky po staru. Všechna setkání si holt budeme muset domluvit den předem 🙂 Některé rodiny dokonce nezapnou ani televizi.

Zkuste se taky vypnout! Co z toho? Hodně offline zábavy, ukázky edukativních pomůcek z doby pravěku 🙂 a zjištění, jak moc jsme závislí na moderních technologiích.

Podpořte nás v tom 🙂

Mgr. Petra Lasotová